HACCP Training by the HACCP Consulting Group

Vice Versa Translation is providing simultaneous interpretation from English into Portuguese of a training session on HACCP -  Hazard Analysis and Critical Control Points, given by John Muller and Daniel Lafontaine of the HACCP Consulting Group. This is the fifth time that  the Vice Versa team has translated this training course.patek philippe aquanaut replica

 

Part of the training willbe about the US inspection legislation, which is based on Directive 5100.1 Rev 3. which sets forth how the US reviewer will inspect those plants that export meat to the US.

 

After translating the US Directive, our translation team put together a list of acronyms, which we will make available for the course participants and also to the audience at large.

 

English-Portuguese Glossary of Acronyms based on Directive 5100.1 Rev 3 

9 CFR - Code of Federal Regulations, Title 9 = Título 9 do Código de Regulamentações Federais
ACE - Automated Commercial Environment = Ambiente Comercial Automatizado
AER - Administrative Enforcement Reporting = Relatório de Ação Administrativa
Agency = Agência
AIIS - Automated Import Information System = Sistema Automatizado de Informações de Importação
AMAP - Antimicrobial Agent or Process = Agente ou Processo Antimicrobiano
APHIS - Animal and Plant Health Inspection Service = Serviço de Inspeção de Sanidade Animal e Vegetal
CCP - Critical Control Point = PCC - Ponto Crítico de Controle
CDC - Center for Disease Control and Prevention = Centro de Controle e Prevenção de Doenças
CFR - Code of Federal Regulations = CRF - Código de Regulamentações Federais
CID - Compliance and Investigations Division = Divisão de Cumprimento e Investigações
CP - Control Point = PC - Ponto de Controle
CSI - Consumer Safety Inspector = Inspetor de Segurança do Consumidor
CSO - Consumer Safety Officer = Oficial de Segurança do Consumidor
DAIG - Data Analysis and Integration Group = Grupo de Análise e Integração de Dados
DCS - District Case Specialist = Especialista em Casos do Distrito
DDM - Deputy District Manager = Gerente Distrital Adjunto
DM - District Manager = Gerente Distrital
DO - District Office = Escritório Distrital
EARO - Executive Associate for Regulatory Operations = Associado Executivo para Operações Regulatórias
EIAO - Enforcement, Investigations, and Analysis Officer = EIAO - Oficial de Execução, Investigação e Análise
ELVS - Export Library Validation Service = Serviço de Validação da Biblioteca de Exportação
EPA - Environmental Protection Agency = Agência de Proteção Ambiental
EPIA - Egg Products Inspection Act = Lei de Inspeção de Produtos de Ovos
eTDE - electronic Trade Document Exchange
FDA - Food and Drug Administration
FLS - Frontline Supervisor
FMIA - Federal Meat Inspection Act = Lei Federal de Inspeção de Carnes
FoodNet - Foodborne Diseases Active Surveillance Network = Rede de Vigilância Ativa de Doenças Transmitidas por Alimentos
FSA - Food Safety Assessment = Avaliação de Segurança Alimentar
FSIS - Food Safety and Inspection Service = Serviço de Inspeção e Segurança Alimentar
GMP - Good Manufacturing Practices = BPF - Boas Práticas de Fabricação
HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point  = APPCC - Análise de Perigos e Pontos Críticos de Controle
HAV - Hazard Analysis Verification = Verificação da Análise de Perigos
HCG-HACCP Group [empresa que fornece treinamento em HACCP]
IDV - In-Depth Verification = Verificação em Profundidade
IIC - Inspector-in-Charge = Encarregado da Inspeção
IID - Import Inspection Division = Divisão de Inspeção de Importação
IPP - Inspection Program Personnel = Pessoal do Programa de Inspeção
ISP - Inspection System Procedure = Procedimento do Sistema de Inspeção
ITDS - International Trade Data System = Sistema Internacional de Dados Comerciais
IVT - Intensified Verification Testing = Análises de Verificação Intensificadas
Lm - Listeria monocytogenes
LSFS - Laboratory Sample Flow System = Sistema de Fluxo de Amostras no Laboratório
MOI - Memorandum of Interview = Memorando da Entrevista
MSM - Mechanically Separated Meat - CMS - Carne Mecanicamente Separada
NOID - Notice of Intended Delisting = Notificação de Intenção de Desabilitação [para estabelecimentos exportadores para os Estados Unidos (mercado externo)]
NOIE - Notice of Intended Enforcement = Notificação de Intenção de Ação Fiscal [para estabelecimentos dos Estados Unidos (mercado interno)]
NPC - Non-Product Contact = Superfície que não têm contato com o produto; "superfície de não-contato"
NR - Non-Compliance Report = RNC - Relatório de Não-Conformidade
NRTE - Not Ready-To-Eat = Não Pronto para o Consumo
O157:H7 = E. coli O157:H7
ODIFP/FOAB - Office of Data Integration and Food Protection/Field Operations Analysis Branch = Escritório de Integração de Dados e Proteção Alimentar/Departamento de Análise de Operações de Campo
OFO - Office of Field Operations = Escritório de Operações de Campo
OIA - Office of International Affairs = Escritório de Relações Internacionais
OPEER - Office of Program Evaluation, Enforcement, and Review = Escritório de Avaliação, Cumprimento e Análise de Programas
OPHS - Office of Public Health Science = OPHS - Escritório de Ciência de Saúde Pública
OSEL - Outbreaks Section of the Eastern Laboratory Microbiology Branch
PBIS - Performance Based Inspection System = Sistema de Inspeção Baseado em Desempenho
PFGE - Pulsed Field Gel Electrophoresis = Eletroforese de Campo Pulsado
PHIS - Public Health Information System = Sistema de Informação de Saúde Pública
PHV - Public Health Veterinarian = Veterinário de Saúde Pública
PPIA - Poultry Products Inspection Act = Lei de Inspeção de Produtos de Aves
PR/HACCP - Pathogen Reduction; Hazard Analysis and Critical Control Points = Redução de Patógenos/APPCC - Análise de Perigos e Pontos Críticos de Controle
QA - Quality Assurance = Garantia de Qualidade
QC - Quality Control = Controle de Qualidade
RBI - Risk-Based Inspection = Inspeção Baseada em Riscos
RLm - Routine Listeria monocytogenes Risk-based Sampling Program = Programa de Rotina de Amostragem Baseada em Risco para Listeria monocytogenes
RTE - Ready-to-Eat = Produto Pronto para o Consumo
SEIAO - Supervisory EIAO = Oficial Supervisor de Execução, Investigação e Análise
SOP - Standard Operating Procedure = POP - Procedimento Operacional Padrão
SPS - Sanitation Performance Standard = Padrão de Desempenho Sanitário [9 CFR 416.1- 416.6: terreno e controle de pragas, construção, iluminação, ventilação, redes de água e esgoto, vestiários/toaletes, equipamentos/utensílios, operações sanitárias, higiene do funcionário]
SRM - Specific Risk Material = MRE - Material de Risco Específico
SSOP - Sanitation Standard Operating Procedures = PPHO – Procedimento Padrão de Higiene Operacional
TOI - Type of Inspection= Tipo de Inspeção www.menwatchessell.com
USDA - United States Department of Agriculture = Departamento de Agricultura dos Estados Unidos [correlato ao MAPA - Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento]

 

Social Media



Notícias, eventos e curiosidades, clique aqui.

contato@viceversatrad.com.br
+55 (11) 3569-1934 • +55 (11) 8200-9739